Modelreglement bij ondersplitsing 2018 is gereed

Het modelreglement van ondersplitsing in appartementsrechten 2018 is op 6 juni vastgesteld. Hierin zijn de laatste maatschappelijke trends en ontwikkelingen in het recht meegenomen.

Het bestuur van de KNB heeft op 8 oktober 2014 de projectgroep KNB modelreglement 2015 ingesteld. De projectgroep kreeg als opdracht mee om het bestaande modelreglement van splitsing en ondersplitsing in appartementsrechten uit 2006 te moderniseren, mede met het oog op de toen nog voorgenomen Wet ter verbetering van het functioneren van VVE’s. Deze wet is op 1 januari dit jaar in werking getreden.

Akte van vaststelling
Op 6 juni is de akte van vaststelling van het modelreglement ondersplitsing 2018 (pdf) gepasseerd door notaris Helen Kolster te Rotterdam. Het deel en nummer van inschrijving in de openbare registers van het Kadaster is te vinden onderaan het reglement. De KNB hoopt aan het eind van de maand ook een modelakte van splitsing beschikbaar te kunnen stellen.

WPNR
De commissie die de reglementen heeft opgesteld heeft aangekondigd om in het WPNR een bijdrage te willen publiceren met een toelichting op de nieuwe reglementen van splitsing en ondersplitsing en de belangrijkste daarin opgenomen wijzigingen. Het bestuur van de KNB verzoekt daarom gebruikers van de nieuwe modelreglementen om wensen en mogelijke verbeteringen door te geven zodat deze bij een evaluatie van de reglementen kunnen worden meegenomen.